Вино в бутилка, вдъхновена от ЕСК, представят на ВИНАРИЯ - plovdiv.utre.bg

Вино в бутилка, вдъхновена от ЕСК, представят на ВИНАРИЯ

22 февруари 2019, 19:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    МП Пловдив

    Виното е мерло, реколта 2017 г.

Опаковката е ръчно изработена от глина по поръчка на винопроизводители от Хърсово

Вино в бутилка с уникален дизайн, създаден в чест на Пловдив като Европейска столица на културата, се представя на изложбата ВИНАРИЯ 2019. Тя продължава до 24 февруари в Международен панаир Пловдив.
Опаковката е ръчно изработена от глина по поръчка на винопроизводители от Хърсово. Виното е от мерло, реколта 2017 г., в лимитирана серия от 10 000 бутилки.
„Идеята ни за създаване на новата бутилка бе да направим жест към организатора на изложението – Международен панаир Пловдив, и към посетителите на ВИНАРИЯ 2019. Тя може да бъде чудесен подарък за всеки пловдивчанин или гост на Европейската столица на културата“, заяви производителят Николай Арсов. Той допълни, че атрактивната бутилка е и прекрасна възможност да се рекламира Пловдив пред чуждестранни туристи.
На ВИНАРИЯ предлагаме отличени вина от международни конкурси в Германия и Русия, добави Николай Арсов. Компанията представя  за първи път вино с екстракт от канабис, произведено в Испания от сорта „Шардоне“. То има зелен цвят и е ориентирано към вкусовите предпочитания на младите потребители. Преди 3 г. фирмата на Арсов за първи път предложи синьо вино.
Хит за посетителите на ВИНАРИЯ е дюлева ракия „Златен певац“ с 22-каратови златни частици, т. нар. „колоиден варак“. Сред предпочитаните спиртни напитки са узото „Meltemi“ и гръцката мускатова ракия „Tcipouroро“, произведени в Арта. Двата продукта са носители на награди от множество международни конкурси.
Дизайнерски бутилки ръчна изработка от стъкло с форма на петел, конче, пушки, автомати, овен, джип, кръст, цигулка са също предпочитани от посетителите на ВИНАРИЯ 2019.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета