Засадиха 15 чинара по бул."Цариградско шосе" - plovdiv.utre.bg

Засадиха 15 чинара по бул."Цариградско шосе"

19 февруари 2019, 19:00 | plovdivutre

Граждани и фирми работиха заедно с държавните институции

Екипът на Speedflow Bulgaria засади 15 чинара по протежението на средната ивица на бул."Цариградско шосе" по случай 15-тата годишнина от основаването на компанията. Това не е първата зелена инициатива на екипа. От 2017 година те участват активно и във възстановяването на Ботаническата градина в града съвместно с Община Пловдив, район „Тракия“ и Аграрен университет - Пловдив.  
По време на засаждането на дръвчетата днес към доброволната Speedflow дружина се присъединиха и представители на Община Пловдив, район „Източен“, ОП „Градини и паркове“ и Аграрен университет - Пловдив. Заедно озелениха подстъпа към града, който е и в непосредствена близост до Ботаническа градина. От „Градини и паркове“ ще поемат грижата за новопосадените дръвчета през годините.
Събития като днешното показват как граждани и фирми могат да работят съвместно с държавните институции за благото на града. В Пловдив има много зони, които се нуждаят от озеленяване, а политиката на Община Пловдив по управление на околната среда насърчава разширяването на съществуващите зелени площи и обособяването на нови. Включете се и вие!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета