Пловдив - домакин на един от кръговете на волейболната Лига на нациите - plovdiv.utre.bg

Пловдив - домакин на един от кръговете на волейболната Лига на нациите

08 февруари 2019, 16:26 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Ще се състои на 28, 29 и 30 юни

Участват България, Иран, Сърбия и САЩ

Пловдив ще бъде домакин на един от кръговете на волейболната Лига на нациите на 28, 29 и 30 юни с участието на България, Иран, Сърбия и САЩ.
„Това е много важно спортно събитие. Надявам се Пловдив да е домакин и на други подобни първенства“, сподели кметът Иван Тотев.

Мачовете ще се играят в многофункционална спортна зала „Колодрума“. Българската федерация по волейбол ще е организатор на двата турнира тази година - в Пловдив и във Варна. Женския волейболен отбор за първи път ще играе във VNL в Русе.

„Надявам се публиката в Пловдив да окуражава и мъжкия национален отбор, който за първи път ще играе тук, в зала „Колодрума“. Очаквам добро събитие, а подготовката вече започна“, заяви Данчо Лазаров, президент на БФ волейбол.

Билетите ще са на цена от 10, 15 и 20 лева, като ще важат за целия ден, когато се играят и двата мача за деня.

Предвиждат се и пакетни билети от 50 лева за трите дни. Очаква се срещите да започват в 17 и 20.30 часа, като националният ни отбор ще играе в по-късния час.
Първенството е стъпка за олимпийските квалификации, които ще се проведат във Варна на 9, 10 и 11 август.

Изискването за зала е минимум 5000 седящи места за провеждане на спортно събитие от такъв ранг. Многофункционална спортна зала „Колодрума“ разполага с 6400 места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета