Пловдив ще почете Васил Левски - plovdiv.utre.bg

Пловдив ще почете Васил Левски

19 февруари 2019, 09:11 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Ще бъде отслужена панихида в10 часа

Отбелязваме 146 години от гибелта на Апостола на свободата

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.
Слово пред паметника ще произнесе Христо Христов от Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив, а водещ на възпоменателното честване ще е актрисата от Драматичен театър – Пловдив – Мария Генчева.
В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински Комитет „Васил Левски”, Пловдив и Комитет „Родолюбие”.
В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общинския съвет-Пловдив, Областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета