100 деца от Раковски ще вземат първо причастие от папа Франциск - plovdiv.utre.bg

100 деца от Раковски ще вземат първо причастие от папа Франциск

20 януари 2019, 15:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    btvnovinite.bg

Първото причастие е едно от седемте тайнства в католицизма

В град Раковски тече трескава подготовка за посрещането на папа Франциск на 6 май, информира btvnovinite.bg. Тогава 100 деца от града, в който живее най-голямата католическа общност у нас, ще вземат първо причастие от главата на Римокатолическата църква.
За 8-годишната Дани, която ще получи причастие, вълнението от срещата е огромно. „За папата съм чувала ,че той е нещо като баща на църквата”, споделя малкото момиче.
Първото причастие е едно от седемте тайнства в католицизма. Смята се, че след дълга подготовка човек е готов да бъде въведен в църквата.
„Всяка неделя ходят на вероучение, преди това веднъж семично ходят на литургия”, заяви Ани Корушка, майка на Дани.
„Първото причастие за мен означава да приема Исус в сърцето си, учат ни на молитви, пускат ни филмчета”, сподели момиченцето.
Родителите на Дани не успели да се срещнат с покойния папа Йоан Павел II при посещението му през 2002 г. у нас. Сега са отворили сърцата си за Франциск.
„Надявам се да донесе много не само за града, но и за цяла България, за всички хора, независимо дали са католици или православни, най-вече се надяваме да измоли благодат за града”, каза Йосиф Койрушки,баща на Дани.
За специалната церемония Дани вече има нова бяла рокля. А семейството ще посрещне близки и роднини от цялата страна ,за да споделят празника им.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета