Честваха 141 години от Освобождението на Пловдив - plovdiv.utre.bg

Честваха 141 години от Освобождението на Пловдив

16 януари 2019, 15:23 | plovdivutre
 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

Положиха венци и цветя на паметника на легендарния капитан Александър Бураго

Днес се навършват 141 години от Освобождението на Пловдив от османско иго. По този повод Община Пловдив организира възпоменателно тържествено честване в 11 часа пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина на Пловдив.
Слово по повод годишнината и събитията от 1878 година произнесе Георги Василевски, преподавател по история в Националната търговска гимназия в Пловдив. Водещ на тържеството бе Златко Павлов.
В официалната церемония, включваща полагане на венци и цветя на паметника на легендарния капитан Александър Петрович Бураго, участваха почетна рота, венценосци и военен духов оркестър, както и представители на комитет „Родолюбие“.
Строят бе приет от бригаден генерал Явор Матеев, началник на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада „Специални сили“.
На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, заместник-областните управители на област Пловдив Димитър Керин и Петър Петров, кметовете на райони, директори на общински предприятия, общински съветници, общественият посредник на община Пловдив, представители на ОД на МВР, на общинската администрация, политически партии и обществени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, медии и граждани.
Гост на церемонията бе и кметът на палестинската община Дура, придружаван от екипа си, който ще се срещне утре с кмета на Пловдив инж.Тотев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета