Средно училище "Любен Каравелов” - посланик на българския фолклор - plovdiv.utre.bg

Средно училище "Любен Каравелов” - посланик на българския фолклор

15 януари 2019, 11:00 | plovdivutre

Участва в Коледната културна програма на Прага

Ансамбъл „Тракийска младост” при СУ „Любен Каравелов” влезе в ролята на посланик на Пловдив в Прага през месец декември като участник в Коледната културна програма на чешката столица и успешно представи зад граница Европейската столица на културата – 2019.
Училището прегръща каузата и през настоящата, емблематична за града ни година, ще се включи активно в културните събития.
Дни след официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата, Средно училище „Любен Каравелов” Пловдив ще даде своя принос с фолклорен благотворителен концерт. Младите български таланти ще изпълнят песенни, инструментални и танцови композиции на фона на аудио-визуална мултимедийна презентация за Пловдив.
„Уважаеми граждани и гости на Пловдив, заповядайте на 18.01.2019г., петък, от 18.00ч. в Дома на културата „Борис Христов” да съпреживеем заедно вълшебството на българското културно наследство и радостта, че нашият древен и вечен град е Културна столица на Европа“, призовават организаторите.
С многобройните си награди от концертни изяви в страната и чужбина, учениците от СУ ”Любен Каравелов” отдавна са затвърдили славата си на най-добрата школа в изучаването на народни инструменти, народно пеене и различните музикални и танцови формации в Пловдив.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета