Откриват нов Туристически информационен център - plovdiv.utre.bg

Откриват нов Туристически информационен център

08 януари 2019, 10:18 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Откриването е в 11 часа

Той е позициониран в близост до Източната порта, в подножието на Стария град

Пловдив е в трескаво очакване на голямото откриване на Пловдив – Европейска столица на културата. Туристите, които се очаква да посетят града през цялата 2019 г. – българи и чужденци, са един от основните приоритети в работата на Общинския институт „Старинен Пловдив”, занимаващ се с развитието и предоставянето на услуги в сферата на туризма в древния ни град.
Доказателство за това е предстоящото откриване на нов Туристически информационен център, позициониран в близост до Източната порта, в подножието на Стария град на ул. „Цанко Лавренов” №11.
Днес в 11:00 ч. заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж.Александър Държиков ще даде „зелена светлина“ на новата придобивка.
В Туристическия информационен център посетителите ще могат да закупуват сувенири, пътеводители, луксозни печатни издания и книги за Пловдив, билети за музейни обекти, да получават полезна информация и карти, както и логистика за достъп до всички услуги, които градът ни предоставя като възможности за туризъм.
Стремежът на екипа на ОИ „Старинен Пловдив“ е да е в услуга на гостите и жителите на Пловдив, както и да бъде адекватно реагиращ на туристическия поток и на съвременните изисквания в туристическия бранш.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета