Награждават победителите в ученическата кампания "Грамотни ли сме?“ - plovdiv.utre.bg

Награждават победителите в ученическата кампания "Грамотни ли сме?“

06 декември 2018, 10:41 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Награждаването е в 14 часа

В нея взеха участие общо 1158 ученици

Награждаването на най-добре представилите се участници в кампанията „Грамотни ли сме?“ ще се проведе днес от 14,00 часа в сградата на Общински детски комплекс, бул. „Шести септември” №193,  зала 223.
114 ученици ще получат специализирана литература – „11 теста по БЕЛ за 7. клас – част І (2018/19)“ и „Практическа граматика – нови правила“.
На 9-ти ноември се проведе есенният етап за 2018 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК). Нейната цел е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокираха участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.
В кампанията „Грамотни ли сме?“ взеха участие общо 1158 ученици, съответно от VІІ клас 642 ученици и от ХI – ХІІ клас 516 ученици от 38 общински, държавни и частни училища.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета