Фондация "Конрад Аденауер“ заяви подкрепа за Пловдив 2019 - plovdiv.utre.bg

Фондация "Конрад Аденауер“ заяви подкрепа за Пловдив 2019

14 ноември 2018, 19:40 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество по проекта

Подкрепата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 се увеличава все повече. Днес по време на среща на заместник-кмета Розалин Петков и Ото Бернхардт, член на УС на фондация „Конрад Аденауер“, бяха обсъдени възможностите за сътрудничество по проекта.
„Пловдив е красив град, а това, че е мултикултурен и мултиетнически и различните общности живеят мирно и в разбирателство го превръща в истински европейски град“, заяви Ото Бернхардт.
„Подготовката ни за Европейска столица на културата вече е на финалната права, тече усилена работа за откриващия уикенд между 12 и 13 януари,“ сподели заместник-кметът Розалин Петков. Той запозна гостите с предстоящите събития от културния календар за следващата година.
Ото Бернхардт сподели, че икономиката на България се развива в правилната посока, а в страната се наблюдава ниска безработица. В тази връзка заместник-кметът не пропусна да представи, че Пловдив е един от най-бързоразвиващите се градове, в чийто регион има над 120 фирми с близо 73 000 работника, а Тракия икономическа зона става все по-привлекателна за инвеститори.
„Изграждането на интермодалния терминал, магистралата до Истанбул, електрификацията на жп линията води със себе си и повишаване на потока от туристи, посетили Пловдив за последната една година“, уточни заместник-кметът Розалин Петков, като отбеляза, че в града има голям брой чуждестранни студенти, привлечени от добрите условия за висше образование, които предоставят 9-е университета.
„България има добър имидж в Германия. Лично аз ще съветвам, всеки който идва в страната Ви, да посети и Пловдив, който е прекрасен град“, каза Ото Бернхардт и заяви готовност за реализиране на съвместни проекти и след 2019 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета