Млади пловдивски актьори премиерно играят "Потъване” - plovdiv.utre.bg

Млади пловдивски актьори премиерно играят "Потъване”

14 ноември 2018, 16:55 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

Премиерата на спектакъла е в културен център "Тракарт”

Спектакълът е представление, откъснало се от класическата рамка, съчетава в себе си фотография, кино и танц
Младите пловдивски актьори Мария Миради и Борис Хаджийски се впускат в предизвикателството да предложат на публиката независим проект без сигурната защита на репертоарния театър. „Потъване” е представление, откъснало се от класическата рамка и разбирането за театър и съчетаващо в себе си фотография, кино, танц и още нещо.
Премиерата на спектакъла е днес в културен център „Тракарт”, а от екипа обещават, че след първото завъртане „Потъване” ще се играе в различни нестандартни пространства.
Спектакълът е създаден с много надежда, любов и вяра. Вяра в различното, новото, експерименталното, нестандартното. Искаме да бъдем смели в новото. „Потъване“ е представление за надеждата, страха от самотата, дързостта на любовта и нейната разрушителна сила, страховете, бунта на младите, забраненото и грешното. Ние сме “ стъклена топка „, в която пускаме публиката, пускаме хората в дома ни, в леглото ни, в мислите ни. Комуникираме с публиката с риск да не ни разберат, но с надеждата да ни заобичат, казва двигателят на проекта Мария Миради.
В спектакъла участват Мария Миради и Борис Хаджийски, режисьор е Петър Петров Пепе. Автор на мултимедията е Стойо Петков, а хореограф – Гергана Колева. Музиката е дело на Васил Неофитов и Хипнотик Инк. Текстът е на Мария Миради, която е автор и на сценографията. Плакатът е на Атанас Петков и Илия Янакиев.
Мария Миради е завършила Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. След това кандидатства „Актьорско майсторство” в класа на Иван Налбантов и Стефан Попов в ПУ „Паисий Хилендарски”. Още във втори курс започва да играе малки роли на сцената на Пловдивския драматичен театър редом с големите артисти от трупата. Снима в реклами, филми и сериали. След завършването си влиза директно в Пазарджишкия и в Смолянския театри, където играе в няколко представления. Гастролира и на сцената на Дупнишкия театър с покана да стане щатен актьор в трупата. Успоредно с артистичната си кариера пловдивчанката завършва магистратура „Продуцентство и креативна индустрия” в Софийския университет.
Борис Хаджийски е актьор от трупата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Играе в няколко представления.
Режисьорът Петър Петров –Пепе дълги години е живял и се е включвал в артистични проекти в Англия. След завръщането си е работил с Мишо Билалов, със Светослав Пеев. В момента снима нов тв сериал „Власт” в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета