Майсторски клас събира топ експерти от Финландия, Холандия и Белгия - plovdiv.utre.bg

Майсторски клас събира топ експерти от Финландия, Холандия и Белгия

14 ноември 2018, 10:48 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Ще се състои на 14 ноември

Над 200 участници се включват в Световния образователен форум България

Над 200 участници се включват в четвъртата инициатива на „Световен образователен форум България“ за иновациите в класната стая
Eксперти от Финландия, Холандия и Белгия ще представят добри практики на четвъртата годишна инициатива на фондация „Световен образователен форум България” и Община Пловдив, която ще се състои на 14 ноември в „Грандхотел Пловдив“. Представители на МОН, на РУО и общини, на образователни институции от 50 населени места в България ще споделят своя опит как иновациите в класната стая оказват влияние на качеството на обучение, как облачните технологии и електронни платформи, заедно с иновативните методи на преподаване, променят средата и мотивацията на учениците.
Ключов лектор на първия панел от програмата е Тон Дайф – президент на Световен образователен форум и експрезидент на Европейската асоциация на училищни директори. Той ще сподели добри практики от Холандия. Визията как да бъдат подкрепени децата в риск ще бъде представена от Държавната агенция за закрила на детето, необходимостта от иновации и промяна на обкръжаващата среда ще дискутират Асен Александров – директор на 51 СУ в София и зам.председател на комисията по иновации към МОН, както и арх.Петкана Бакалова – зам.председател на УС на Камарата на архитектите.
Водещ лектор във втория панел ще е членът на борда на Националната асоциация на училищните лидери в Белгия Риа Верлинде. Тя е представител на своята страна в Европейската асоциация на училищни директори и член на проект по „Еразъм+” – ”Коучинг и менторство на новоназначени директори”. Верлинде ще презентира белгийския опит по отношение на иновациите. Панелисти тук са зам.кметът по образование и иновации на Община Пловдив Стефан Стоянов, проф.Галин Цоков – директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ “Паисий Хилендарски” и Антон Бъчваров от „Уча се”.
Йохан Куронен – специален учител и учител по история със 17-годишен опит, пристига от Финландия да разкаже пред българските си колеги за иновациите на считаната за една от най-добрите образователни системи в света. Той е бил и директор на училище в продължение на 18 години, участник в мисии на Обединените нации като миротворец и военен наблюдател, както и към Международния Червен кръст. Прилагани добри практики ще споделят Иван Панайотов – РУО Хасково, Александър Ангелов от Център за творческо обучение и Михаил Ненов – директор на ОУ „А.Г.Коджакафалията”, Бургас.
В майсторския клас се включват над 220 директори и педагогически специалисти от детски градини и училища в цялата страна. Участието носи един квалификационен кредит от Пловдивския университет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета