Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин помага на най-малките пациенти - plovdiv.utre.bg

Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин помага на най-малките пациенти

11 ноември 2018, 10:28 | plovdivutre
 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

  Започна акция "#ВдъхновиМe"

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

Те са от неонатологията в УМБАЛ-Пловдив

Днес в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив младежката организация Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин  организира мотивиращо събитие за млади хора - #ВдъхновиМe.  
На него те  ще се опитат да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив.  С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе.
Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи – да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.
Това е второто дарение за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив, което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец. На 19 октомври в Деня на българския лекар Пастпрезидентът Биляна Андрончева - Джалева, и съпругът ѝ Любомир Джалев, Пастпрезидент на Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара, обсипаха отделението с подаръци.  Младата двойка имаше специална кауза на сватбата си - всички гости бяха призовани да заменят традиционните букети с принадлежности от първа необходимост за новородените от неонатологията на УМБАЛ-Пловдив.
„Признателни сме на Биляна и Любомир, ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър“, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница. Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие.
Организатори на вдъхновяващия семинар са младежите от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин, които работят за стимулирането на други млади хора да израстват и да се развиват успешно икономически и социално чрез позитивни примери, обществено значими проекти и хуманни каузи. На 11 ноември те ще срещнат успешни и позитивни българи с младежи, които те могат да вдъхновят да сбъднат мечтите си. Лектори ще бъдат осем лица, които доказват, че в България можеш да бъдеш успешен. Ще разберете какво за тях е вдъхновението, каква е цената на постиженията им и какви уроци са научили по пътя си. Част от имената, които издават организаторите, са на Стойчо Керев, Анастас Гогов, Станислав Тодоров – Роги, Кирил Николов – Дизела, Георги Линков и Александър Секулов.
Вдъхновението и успехът вървят ръка за ръка, а човечността и добротата трябва да бъдат неизменна част от пътя на всеки при постигането на най-висшите му идеали. Нека заедно да докажем, че умеем да черпим вдъхновение от правилните места и че умеем да бъдем човечни, ставайки част от тази прекрасна инициатива!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета