Марица стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове - plovdiv.utre.bg

Марица стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове

09 ноември 2018, 12:26 | plovdivutre
  • Снимка:
    БФВ

Председател на асоциацията е президентът на Волеро Льо Кане Став Якоби

ВК Марица (Пловдив) стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове (ACPV). Организацията, обединяваща отбори от цяла Европа, бе създадена на специална среща в Кан (Франция), съобщи БФ Волейбол.
В учредяването ѝ взеха участие редица водещи клубове - като Будовлани (Лодз), Волей Алба-Блаж (Румъния), турските Еджзаджъбашъ (Истанбул), и Галатасарай, отборите от мъжкото и женското първенство на Полша, Партизан (Белград), ВК Кан, руският Уралочка НТМК, швейцарският Цюри Унтерланд и френският Волеро Льо Кане.,съобщава  БФ Волейбол.
Целта на асоциацията е да представлява своите членове и техните интереси и да работи върху развитието на клубния волейбол. Това ще се случва чрез различни общи дейности, както и чрез сътрудничество с международните ръководни органи – Международната федерация - ФИВБ и Европейската конфедерация - ЦЕВ. ACPV насърчава отношенията между своите членове и изграждането на стабилни връзки помежду им, както и ще работи за увеличаване на интереса на спонсорите към клубовете.
Председател на асоциацията е президентът на Волеро Льо Кане Став Якоби. Генерален мениджър е Иван Милкович.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета