Откриват изложба "Идентичност между символика и цветове“ - plovdiv.utre.bg

Откриват изложба "Идентичност между символика и цветове“

06 ноември 2018, 11:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Откриването е от 17.30 ч.

Показват творби на 30 художници от Брера (Милано) и на 22 преподаватели и студенти от НХА - София

Днес от 17.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ - Пловдив ще бъде открита колективна изложба с творби на български и италиански художници, ангажирани в разработването на концепцията за национална идентичност чрез цветовете на трибагреника.
Изложбата е организирана от Областна администрация-Пловдив в изпълнение на Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, Приоритет 2: „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на Република България към европейските ценности“.
Домът на културата ще бъде домакин на творбите на 30 художници от Академията за изящни изкуства в Брера (Милано) и тези на 22 преподаватели и студенти на Националната художествена академия в София, събрани под наслов „Идентичност между символика и цветове“, от 6-ти до 30-ти ноември 2018 г.

В началото на XXI век, характеризиращ се с разгорещени дебати по темата за културното разнообразие, изложбата потвърждава значението на споделеното наследство, запазено в културата на всяка една страна по света, и на сравнението и диалога, които ни обединяват. От литографии до фотографии, минавайки през дигиталната графика и най-класическата рисунка, творците възстановят огромната художествена вселена, която преодолява териториалните граници в диалог между традиции и възприятия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета