Рачков и Зуека ще изпитват ученици от 15 области на страната - plovdiv.utre.bg

Рачков и Зуека ще изпитват ученици от 15 области на страната

24 октомври 2018, 09:31 | plovdivutre
  • Снимка:
    МРРБ

    Отборът на Пловдив се състезава днес

МРРБ продължава образователно-патриотичната си кампания "Моят град е моята крепост"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството продължава образователно - патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“, в която актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека изпитват ученици. Днес и на 30 октомври ще се проведат два полуфинала в градовете Сливен и Габрово. По време на състезанията 15 отбора ще премерят знания и само два от тях ще стигнат до големия финал, който ще се проведе на 4 ноември в София. С помощта на Министерството на образованието и науката бяха излъчени отбори от всяка област.
Децата ще премерят знания в три състезателни кръга. В първия всеки отбор ще отговаря на два въпроса за родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културни и туристически обекти, финансирани от ОПРР). Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителя и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е Колело на късмета с имената на всичките 28 области - всеки отбор отговаря на въпроси за района, който му се е паднал след завъртане на колелото.
Петчленно жури ще оценява представянето на учениците. Негов председател е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. В журито са още зам.регионалният министър Деница Николова, зам.министърът на образованието и науката Таня Михайлова, както и кметът и областният управител от града-домакин.  Всяко събитие ще бъде съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения. И, разбира се, много подаръци за победителите.
Днес в зала „Сливен“ знания ще премерят отборите от областите Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдия, Смолян, Кърджали и Стара Загора. А на 30 ноември, в зала „Възраждане“- Габрово, ще се състезават деца от областите Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен.
Преди лятната ваканция бяха проведени два полуфинала от образователно-патриотичната кампания „Моят град е моята крепост“, в които се включиха деца от останалите 13 области на страната. Отборите-победители от Перник и Шумен ще покажат знания на финала. След състезанията в Сливен и Габрово ще станат ясни и другите два отбора, които ще се явят на грандиозния финал в зала 1 на НДК на 4 ноември. На него Зуека и Рачков ще изпитват четирите отбора победители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета