Разследват автопроизшествието с автобуса, сгазил жена - plovdiv.utre.bg

Разследват автопроизшествието с автобуса, сгазил жена

19 октомври 2018, 13:06 | plovdivutre
  • Снимка:
    prb.bg

    ПТП-то е станало на зебра

Причинени са две средни телесни повреди на 34-годишна жена

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на две средни телесни повреди на 34-годишна жена, като деянието е на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 ал.3 във вр. ал.1 буква „Б“, пр.2 във вр. чл. 342 ал.1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

На 18 октомври 2018 г., около 12,10  часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че в  гр. Пловдив, на кръстовището между ул. „Съединение“ и ул. „Недялка Шилева“, автобус от градския транспорт, управляван от 47-годишен водач, при ляв завой е блъснал на пешеходна пътека 34-годишна жена, бутаща бебешка количка с дете. Вследствие на възникналото произшествие на пострадалата са причинени фрактури и травми по тялото, като тя е настанена в болница за лечение. Не са констатирани наранявания по детето. 

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Към момента се изясняват обстоятелствата по случая. Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели,  назначена е автотехническа експертиза и др., които да установят с точност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. 47-годишният водач е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Той не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Срокът за разследването е двумесечен.   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета