Започна изграждането на първата от 20 години градска електрическа подстанция - plovdiv.utre.bg

Започна изграждането на първата от 20 години градска електрическа подстанция

18 октомври 2018, 19:29 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

Съоръжението ще подобри захранването в силно населената централна част на града

Изграждането на подстанция „Евмолпия“ е сериозна крачка в осигуряване на енергийната стабилност на Пловдив, тя е основа за бъдещи инвестиции в града. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев по време на официалната церемония, с която бе поставено началото на строителството на новото съоръжение на улица „Богомил“ 95. Според кмета Иван Тотев изграждането й е изключително важно, тъй като ще осигури доставките за новите потребители и ще е гаранция за тези, които в момента ползват услугата.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подчерта, че подстанция „Евмолпия“ ще даде тласък на инвестициите в Пловдив и региона.  Всеки лев, инвестиран в инфраструктура, е инвестиция в сигурност, каза още тя.
В церемонията участваха още посланикът на Република Австрия у нас Н.Пр. Андреа Вике,  областният управител Здравко Димитров, регионалният мениджър на EVN за България Робърт Дик и председателят на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“ Карл Денк. Сред гостите бяха районните кметове Николай Чунчуков, Костадин Димитров и Борислав Инчев, общински съветници, много гости.
„Евмолпия“ ще е първата от 20 години градска стационарна електрическа подстанция. Съоръжението, в което ЕВН инвестира 11.6 милиона лева, ще подобри захранването в силно населената централна част на града и ще е предпоставка за нейното бъдещо развитие. Тя  ще е важна предпоставка за цялостното развитие на Пловдив, който през 2019 г. ще е и Европейска столица на културата. Съоръжението ще е оборудвано с модерна технология, като управлението ще става дистанционно чрез телемеханика, ще бъде изцяло от закрит тип, напълно обезопасено и с максимална степен на сигурност, подчертават от компанията. Инвестицията е на „Електроразпределение Юг“ – част от структурата на „EVN България“ ЕАД.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета