Представят книгата "Път от светлина в безкрая“ - plovdiv.utre.bg

Представят книгата "Път от светлина в безкрая“

18 октомври 2018, 12:08 | plovdivutre
  • Снимка:
    НБ "Ив.Вазов" Пловдив

    Събитието е от 18 ч.

Тя е част от авторския моноспектакъл "Пътеки към душата на България“

Днес от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена книгата „Път от светлина в безкрая“ на поетесата и актрисата Тоня Борисова. Книгата е част от авторския моноспектакъл „Пътеки към душата на България“, включващ и филма „До коляното на Господ“.
„Път от светлина в безкрая“ се определя от авторката като автобиографична, поетична книга-спектакъл за любовта и страданието, за опиянението от споделеното щастие и покрусата от загубата на любимия, но същевременно и за извисяване на човешкия дух. Книгата е посветена на паметта на режисьора и оператора Александър Борисов – верен спътник на поетесата в живота и изкуството. Поетичният спектакъл по книгата, който Тоня Борисова е подготвила, включва и фотоимпресия от творби на Александър Борисов и кратки откъси от филма му „До коляното на Господ“, който  дава възможност да се съпреживее красотата и величието на природата на България.
Тоня Борисова е родена в Димитровград. Завършва „Българска филология“ във Велико Търново и „Кинопедагогика“  в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Родственица е на Захарий Стоянов. Пише поезия, проза, публицистика, критика, сценарии… Представила е над 680 спектакъла из цялата страна и зад граница пред български общности. Има десетки публикации в периодичния печат, сборници и антологии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета