Ето победителите в Националния конкурс за поезия "Добромир Тонев” - plovdiv.utre.bg

Ето победителите в Националния конкурс за поезия "Добромир Тонев”

16 октомври 2018, 11:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

Варвара Василева от добричкото с.Лясково е победител в осмото издание

Имената на победителите в осмото издание на Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев” за автори до 45-годишна възраст бяха обявени в събота на тържествена церемония в Културен център „Тракарт”.
Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно, са Община Пловдив и Дружеството на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „Паисий Хилендарски“, Тони Симидчиева, Туристическа агенция „Ана Травел“ и Радио Пловдив.
Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, е в размер на 1200 лв., разпределени както следва – 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета. Бяха връчени и четири специални награди от партньорите на община Пловдив в провеждането на конкурса, който започна преди 8 години.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса традиционно се провежда в навечерието на годишнината от рождението на поета, което е на 15 октомври. Добромир Тонев ни напусна само на 45-годишна възраст, но остави след себе си поезия, която съвсем заслужено можем да наредим сред най-великите образци на световната литература.
Преди връчването на наградите Златко Павлов изнесе рецитал по стихове на Добри Тонев, в памет на обичания пловдивски поет. Водещ на церемонията бе Ина Иванова, автор на сборници с разкази, романи и поезия, носител на множество национални награди и член на Пловдивска Поетична академия „Добромир Тонев“ от създаването й.
Вижте победителите в изданието на конкурса през 2018 година:
Награди от община Пловдив:
Първа награда /600 лв./ – Варвара Василева от с.Лясково, общ. Добрич
Втора награда /400 лв./ – Христо Мухтанов от Лясковец
Трета награда /200 лв./ – Виолета Кунева от София
Специални награди от партньори:
ПАРИЧНА НАГРАДА – 200 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ – Деница Ангелова – с.Хърлец, общ.Козлодуй
ПАРИЧНА НАГРАДА – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив – специална награда за млад поет – Даниел Тунев от Сливен
ВАУЧЕР ЗА 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“- Евелина Кованджийска – Пловдив
ВЕЧЕРЯ И НОЩУВКА ЗА ДВАМА В ХОТЕЛ „ОДЕОН“, осигурена от Тони Симидчиева – председател на Регионалната занаятчийска камара – Яна Монева – от СофияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета