Обсъждат перспективите за развитие на Комплексите за социални услуги - plovdiv.utre.bg

Обсъждат перспективите за развитие на Комплексите за социални услуги

11 октомври 2018, 09:32 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Срещата е на 11 и 12 октомври

Пловдив е домакин на първата национална работна среща на техни представители

На 11 и 12 октомври 2018 г. Пловдив ще е домакин на първата национална работна среща на представителите на Комплексите за социални услуги в страната. Срещата е част от годишната програмата на НАСО и се организира съвместно с Община Пловдив и КСУДС - Пловдив - представителство на Алианса за областта.  
В срещата са заявили участие над 30 представители на Комплекси за социални услуги, Общини - доставчици на услуги както и неправителствени организации.
По време на работния процес ще бъдат представени добри практики при управлението на качеството на услугите, управлението на екипи и услуги в рамките на комплекси. Предвиден е и панел, в който ще бъдат представени акцентите в проекта на Закона за социалните услуги, Първите Комплекси за социални услуги са създадени преди 13 години в 10 областни града в България.
Програмата предвижда дискусия, работа по теми в малки групи и извеждане на предложения относно нормативна обезпеченост на Комплексите. Планирано е посещение в първия създаден в гр. Пловдив Комплекс, а именно Комплекс за социални услуги за деца и семейства.
Срещата ще бъде открита от г-н  Георги Титюков - зам.-кмет Спорт, младежки дейности и социална политика - Община Пловдив и Георги Георгиев - председател на НАСО.
В навечерието на създаване на новия Закон за социални услуги, срещата е изключително актуална и навременна, като очакванията от нея са както споделяне на добри практики, така и очертаване на основните аспекти, които следва да бъдат заложени в законодателството по отношение оптималното функциониране на Комплексите за социална .
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета