Започва мащабна реконструкция на улица "Захари Стоянов“ в Пловдив - plovdiv.utre.bg

Започва мащабна реконструкция на улица "Захари Стоянов“ в Пловдив

01 октомври 2018, 16:18 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    420-метровата отсечка ще бъде затворена поетапно

Подменят осветление, тротоари и ВиК мрежата

Кметът на Пловдив инж.Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов дадоха символичен старт на реконструкцията на улица „Захари Стоянов“.

420-метровата отсечка ще бъде затворена поетапно, за да бъде изцяло преасфалтирана, да се подмени ВиК инфраструктурата и осветлението. Мрежите на кабелните оператори ще бъдат вкарани под тротоарите, чиято настилка също ще бъде сменена с нова.

290 000 лева са заделени за строително-ремонтните дейности, които по план и благоприятни метеорологични условия трябва да приключат в рамките на два месеца.

Първият участък, в който ще се работи, е до ул. „Войнишка слава“ и вторият от „Войнишка слава“ до улица „Волга“. Улицата няма да се затваря цялостно, за да е удобно на живеещите там граждани.

Първоначално ще започне подмяна на ВиК мрежата, като ще се изградят и съответните сградни отклонения.

Ако времето позволи, тази година може да се ремонтира и улица „Габър“. „През следващата година ще работим по ремонта на вътрешнокварталните улици в града, като в момента администрацията подготвя процедурите по ЗОП. Предвиждаме около 5-6 милиона лева да бъдат заделени от бюджета за следващата година по това перо. Част от тези улици са „Кукуш“ и „Даме Груев“ в район „Южен“, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета