Хайде на училище! Честит първи учебен ден! - plovdiv.utre.bg

Хайде на училище! Честит първи учебен ден!

17 септември 2018, 09:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    plovdiv.utre.bg

Близо 3 200 деца в Пловдивско за пръв път ще прекрачат училищния праг

Училищния звънец за първи път тази учебна година бие днес. Близо 3 200 деца в Пловдивска област за пръв път ще прекрачат прага на училището. Всички 52 общински училища в Пловдив ще отворят врати за 33 000 ученици от I до XII клас и за 700 деца в подготвителните групи на 5- и 6-годишна възраст.
По последни данни в общинските училища с начален етап на обучение (общо 46 начални, основни и средни училища) са записани 3171 първокласници. През предстоящата учебна година около 12 000 ученици ще са на целодневна организация на обучение.
Броят на учителите в общинските училища е 2800.
В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ стартира първата паралелка от първокласници, в която обучението ще се осъществява по метода на Мария Монтесори. За целта четирима учители и директорът са преминали едногодишно обучение. Кабинетът, който ще посрещне първокласниците, е оборудван изцяло с ново обзавеждане и специални дидактични материали.

На всички ученици от Пловдивска област Пловдив Утре пожелава успешна учебна година, мъдри учители, отговорни и добри съученици и разбира се -  много отлични оценки!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета