Пловдив се включва в "Да изчистим България заедно!” - plovdiv.utre.bg

Пловдив се включва в "Да изчистим България заедно!”

14 септември 2018, 09:24 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Стартът е на 15 септември в 10 часа

България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни

На 15 септември 2018 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”. Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.
Кампанията стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.
Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста.
Стартът в съботния ден ще бъде поставен от 10:00 ч., като временни пунктове за раздаване на материали (чували и ръкавици), необходими за почистването ще се обособят на следните места в Пловдив:
- „Данов хълм” – пред радиотелевизионния център;
- Северният бряг на река Марица (тревните площи) – до магазин „Лекси” в близост до детски център „Тон Бонбон” ;
- Парк „Каменица”;
- Парк „Чайка”;
- Новия парк на ул.„Богомил”;
- Парк „Източна Румелия”;
- Парк „Кронщад”;
- Парк „Ружа”;
- Междублоковото пространство на ул.„Росен”, „Ружа” и „Ранни лист”;
- „Ботаническата градина” – от страната на р-н „Тракия”.
- „Младежки хълм” – до Детската железница;
Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през деня и във всички районни администрации.
В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.
Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден, заявяват от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Пловдив и призовават за активност в инициативата „Да изчистим България заедно!“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета