6 т паста, 6 т зеленчуци и 4 т месо на ден изяждат състезателите на световното - plovdiv.utre.bg

6 т паста, 6 т зеленчуци и 4 т месо на ден изяждат състезателите на световното

11 септември 2018, 14:00 | plovdivutre
 • Снимка:
  БФГ

  Новозеландците предпочитат сирене по шопски

 • Снимка:
  БФГ

 • Снимка:
  БФГ

 • Снимка:
  БФГ

Гребците на Великобритания са влюбени в българската мусака

Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за световно.
Организаторите на световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени. Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите са категорични, че не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения.
Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене. Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня.  Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.
Ценители на родната кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.  
Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината.
Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.
Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета