Творби на 13 автори украсяват УМБАЛ-Пловдив - plovdiv.utre.bg

Творби на 13 автори украсяват УМБАЛ-Пловдив

04 септември 2018, 14:00 | plovdivutre
 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

  Изложбата може да се разгледа в следващите две седмици

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

 • Снимка:
  УМБАЛ "Пловдив“

Посветена е на 133 г. от Съединението на България

Прекрасни творби на 13 автори показва в изложба УМБАЛ-Пловдив за 6 септември.
"С тази изложба, посветена на 133 г. от Съединението на България, показваме, че служителите на УМБАЛ-Пловдив са не само чудесни специалисти, отдадени на професията си, но имат и отлични постижения в своите хобита – художествена фотография, изобразително и приложно изкуство, дърворезба". Това заяви днес изпълнителният директор д-р Аргир Аргиров при откриването на експозицията в заседателната зала на първия етаж. Той отбеляза, че е посветена също така на празника на Пловдив, който се чества за 26-и път, на 18 г., откакто лечебното заведение носи името на Града на тепетата и 34 г. от постъпването на първия пациент в новата сграда на бул. “България” 234. Последният факт му припомнил бившият изпълнителен директор на болницата д-р Иван Станев, който специално позвънил, за да поздрави екипа и добавил, че на 1 септември 1984 г. е приет за лечение първият болен.
Д-р Аргиров благодари на всички, които са се отзовали и изрази надежда, че в следващата изложба ще се включат още творци, които не са успели заради отпускарския период.
Най-голям интерес предизвикаха произведенията на д-р Ганчо Жеков, началник на  отделението по Клинична патология, който се представи с карикатури и живопис. Много бяха желаещите да откупят негови платна, но той отказа. Лекарят рисува от дете и още като ученик има участия в изложби и награди. Избира медицината за своя професия, но рисуването е част от живота му. Творбите на Пенка Радева от администрацията – декупаж и скрапбук, също привлякоха вниманието на посетителите. Младата авторка сподели, че обича да рисува от малка, но когато попада на тази техника преди 5 години, се занимава с нея винаги, когато намери свободна минута.
Часове преди откриването в изложбата се включи и лаборантът  от отделението по образна диагностика Джина Песах, която представи свои художествени фотоси, наградени в Италия от Световната асоциация по артфотография.
Общо 13 служители от УМБАЛ-Пловдив се представиха в експозицията. Сред авторите е и изпълнителният директор д-р Аргир Аргиров, който редовно участва със свои художествени снимки в изложбите на Фотографска задруга “Пловдив”. Специално за откриването дойде художникът Емил Миразчиев, който остана възхитен от видяното.
Всички, които желаят, могат да разгледат изложбата в следващите две седмици – тя ще бъде отворена от 10 до 13 ч.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета