Деца сглобяват "Частици от Пловдив" - plovdiv.utre.bg

Деца сглобяват "Частици от Пловдив"

20 август 2018, 16:11 | plovdivutre
  • Снимка:
    НЧ "Д.Благоев 2008 г. - Пловдив

Проектът ще запозна малките пловдивчани с най-известните места от града

Със състезание по подреждане на пъзели и разпознаване на забележителности от нашия град стартира същинският етап на проекта „Частици от Пловдив“, част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“.  Проектът е на  Народно читалище "Димитър Благоев 2008" - Пловдив и се реализира по Отворена покана „Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019”.
В петък проектът ще гостува на летен детски клуб „Любознайковци“ към Народно читалище „Съвременник 1986“ и ще запозна малките пловдивчани с най-известните места от града и с тяхната история. Два отбора ще се състезават в няколко кръга – разпознаване на места и забележителности и скоростно подреждане на пъзел. Надпреварата ще се проведе в библиотеката на читалището от 14:00 часа.
За целите на „Частици от Пловдив“ са заснети фотографски 50 обекта в града - сгради и паметници от особено значение за културата му. Снимките са обработени и от тях са направени 50 пъзела. Екипът по проекта, заедно с доброволци, ще посети училища и читалища в града и областта, където децата ще подреждат пъзелите, ще разпознават забележителностите и ще разказват дали и кога са ходили там. Идеята е чрез дидактични игри децата на Пловдив да се запознаят и да научат нещо ново за богатствата на своя град, да се събуди интересът им да посетят нови и непознати места и да се гордеят с това, че живеят в Пловдив.
Финалът на проекта ще бъде поставен през месец декември с изложба на пъзелите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета