Всичко се случва … #заедно! - plovdiv.utre.bg

Всичко се случва … #заедно!

09 август 2018, 17:41 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

Пловдив - Европейска столица на културата

Остават няколко месеца до официалното откриване на първата българска Европейска столица на културата. Мястото е Пловдив, а датата - 12 януари 2019-та. Събитията и инициативите, част от официалната програма, стартираха и градът вече посреща гости, дошли от различни краища на света, за да се запознаят с древната история и днешния облик на Пловдив.
На 5-ти септември Пловдив ще представи официалната си програма, с която ще посрещне хилядите очаквания и вкусове на многобройните посетители през следващата една година. Повече от 350 събития на всевъзможни места в и около града гарантират, че възможностите за забавления ще са много, а преживяванията със сигурност вълнуващи.
Пловдив бе избран да носи престижната титла през 2014-та заедно с италианския град Матера и двата града догодина ще покажат заедно как наследството в симбиоза със съвременните форми на изява продължава да обединява различните култури, изкуства и традиции и най-вече да сплотява хората. Повече от 30 години общоевропейската инициатива столица на културата дава възможност на градовете да споделят разнообразието на културите си и да привличат вниманието на нови и различни публики. Не е тайна, че Пловдив го прави от хилядолетия.  Културата има много лица, но в Пловдив днес те са #заедно с цяла южна централна България, палитра от етноси, поколения и традиции.
Всичко се случва заедно и то именно в Пловдив, в българската културна столица всички споделят предизвикателствата и енергията за трансформация. Многопластовата история с хълмовете,  сводовете и арките, Античния театър, Римския стадион, реката, храмовете и калдъръма са основателни аргументи, с които България да напомни, че има свое собствено място на международната културна сцена.
Всичко се случва заедно в Европейска столица на културата!
Проследете програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 на официалния сайт и не пропускате да посетите града! https://plovdiv2019.eu/bg
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета