Нина Канарова получи Наградата на карловския комитет "Васил Левски“ - plovdiv.utre.bg

Нина Канарова получи Наградата на карловския комитет "Васил Левски“

18 юли 2018, 21:19 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Карлово

  • Снимка:
    Община Карлово

Тя дари паричната сума, с която е съпроводена наградата, на НМ "Васил Левски“

 В днешния празничен ден в НМ „Васил Левски“ по традиция бе връчена наградата на карловския комитет „Васил Левски“. Тази година носител стана изтъкнатия художник и скулптор Нина Канарова. Извайвала и рисувала дълги година Апостола на свободата, пресъздала в картините си красотата и автентичността на Карлово. Наградата беше връчена от председателя на комитет „Васил Левски“ – Златан Тодоров. В дух на преклонение, Нина Канарова дари паричната сума, с която е съпроводена наградата, на НМ „Васил Левски“,  за да бъде използвана за поддържане и обогатяване на родната къща на Апостола..
Директорът на музея Дора Чаушева приветства кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и многобройните посетители, дошли да се преклонят пред майката Гина Кунчева, дала на България най-свидния син на България и да разгледат мястото, откъдето тръгва забележителния подвиг на Левски. В  литературно-музикалната програма, проведена в двора на музея, участваха деца от музикална формация „Карловойс“, които изпълниха авторска песен за Апостола.
По-късно, в експозиционната зала на НМ „Васил Левски“, беше открита  изложбата „Аргонавти на свободата – Гарибалди и българите“, с която гостува регионален исторически музей – Варна.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета