105 фотографи от 36 държави с награди от V Международен фото салон Пловдив - plovdiv.utre.bg

105 фотографи от 36 държави с награди от V Международен фото салон Пловдив

28 юни 2018, 21:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Пловдив

    Изложбата ще бъде експонирана на площада до 15 юли

Официалното откриване на изложбата и награждаването е на 1 юли в 13 часа

Официалното откриване на изложба от наградени фотографии и връчване на наградите от юбилейното издание на V Международен фото салон Пловдив 2018 ще се състои на 1 юли, неделя в 13 часа на открито – пл. Централен в Пловдив.
Промяната на първоначално обявената дата – 30 юни се налага заради категоричните прогнози за лоши метеорологични условия в съботния ден, съобщиха организаторите.
„Благодарим на всички участници, които участваха в конкурса. Благодарим също и на членовете на международното жури, с чийто висок художествен ценз финалната селекция отново е на световно ниво. Благодарим и на всички партньори на салона, с които #ЗАЕДНО правим салон Пловдив все по-добър“, споделят организаторите от „Рефлекси“ ООД.
Фотосалонът е под патронажите на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА). Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018г.
Петчленно жури от двама българи и трима чужденци с председател Ромейн Неро, EFIAP/g HonEFIAP, (Люксембург) член на борда на директорите на FIAP и директор служба “Патронаж”, след тридневно журиране избра за финалната селекция 944 фотографии на 282 участника от 49 страни.
Най-добрите фотографии спечелиха общо 164 награди. Отличени са най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави. Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци с 43 награди, което е над 1/4 от наградите. От всички наградени български участници 12 са от Пловдив, 1 от Асеновград и 1 от Раковски. С това пловдивската фотографска общност отбеляза своето трайно присъствие и в юбилейното издание на МФС Пловдив.
Отличените родни автори са от София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Шумен, Габрово, Казанлък, Равда, Асеновград, Раковски.
Всички ценители и любители на фотографското изкуство са добре дошли, заявиха още организаторите. Изложбата ще бъде експонирана на площада до 15.07.2018г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета