Пловдив се включва във "Франкофоли" - Благоевград - plovdiv.utre.bg

Пловдив се включва във "Франкофоли" - Благоевград

22 юни 2018, 11:00 | plovdivutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Утре ще покажат пантомима

Днес от 17:00 часа пловдивски гости ще представят спектакъл в Общинския куклен театър

Много емоции, интересни забавления, базари, инсталации и игри е подготвила Община Благоевград в съпътстващата програма за “Francofolies. Благоевград”2018.  Всички избрани събития ще бъдат с вход свободен и достъпни за жителите и гостите на областния център.  
Пред МОЛ „Ларго“ ще бъде разположен Информационен-туристически център. На шатрата ще бъдат предлагани тематични гривни, тениски, значки и карти,  сувенири с логото на фестивала.  Информационен център ще има и в парк „Македония“ за улеснение на гостите на събитието.
Забавни творчески ателиета на Фондация „Easy Art“ ще радват малки и големи жители и гости на Благоевград през двата дни на фестивала „Франкофоли“. Шатрите ще бъдат разположени в градинката пред хотел „Монте Кристо“, където ще предоставят възможност на малчуганите в града да творят и изработват най-различни неща, свързани с Франция. Програмата включва работилници по архитектура с изработка на 3D модели на Айфеловата кула и Триумфалната арка, работилнички за бижута в цветовете на френското знаме, за мода от времето на Луи XIV, за изработка на принтове със символите на Франция, които могат да се правят както върху хартия, така и върху донесени от посетителите тениски. За спомен от фестивала всеки ще може да направи свой франкофонски магнит, а на ръката си ще може да напише името на Francofolies с къна.
Привържениците на интересните и различни продукти ще се докоснат  до творчеството на млади дизайнери, които ще представят своите „изкушения“ на „Арт фест“. И през двата дни всеки, който обича ръчно правени накити и украшения, сувенири и козметика, ще има възможност да си закупи и да се запознае отблизо с производството на био продукти.  Работилничките, в които ще може да намерите различни и цветни „изкушения“, ще бъдат разположени на улица „Сандо и Петър Китанови“ между заведенията Memo и Raffy. Младите дизайнери ще преобразят пространството с изкуство, музика и ателиета за таланти.
Съпътстващата програма включва и шатра на издателство „Колибри“, където всеки ще може да намери книгата на талантливия участник в тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Blagoevgrad“ Винсент Винел. Тя ще бъде разположена в близост до хотел „Монте Кристо“.    Фотографска изложба ще радва гостите на четвъртото издание на „Франкофоли. Благоевград“. В нея ще бъдат показани фотографски  кадри от всички концерти на българското издание на “Francofolies”. Изложбата ще бъде подредена пред Stage Bar.
Днес от 17:00 часа гости от Пловдив ще представят спектакъл в Общинския куклен театър. Пред МОЛ „Ларго“ от 10:30 часа на 23 юни ще покажат пантонима, като каузата е благотворителна,  а събраните средства ще отидат за Центъра за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета