Швейцарски депутати посетиха Столипиново - plovdiv.utre.bg

Швейцарски депутати посетиха Столипиново

20 юни 2018, 21:38 | plovdivutre
 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

 • Снимка:
  Община Пловдив

Запознаха се с интегрирания проект за социално приобщаване на ромите и други уязвими групи

Членове на швейцарския парламент посетиха днес пловдивския квартал Столипиново, за да се запознаят с интегрирания проект за социално приобщаване на ромите и други уязвими групи, който се реализира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Те бяха посрещнати от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков, заместника му Милка Тодорова-Добрикова и представители на екипа по проекта.
„Гостите останаха впечатлени от напредъка на дейностите, които се извършват. Грубият строеж на здравния център в ДКЦ 6 вече приключи и в момента има довършителни работи“, съобщи кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.  В центъра ще работят пет лекарски кабинета. Те ще бъдат съвременно оборудвани и ще бъдат достъпни за здравно неосигурени лица. Периодично ще се извършват и кампании със здравни медиатори с цел превенция.  По програмата  училищата „Кирил Нектариев“ и „Найден Геров“ ще се сдобият с физкултурен салон и обучителни зали.
В училище „Найден Геров“ представителите на парламента в Швейцария бяха запознати с резултатите, които дават извънкласните занимания по български език, художествени дейности и спорт. Главният експерт „Образование и култура“ в район „Източен“ Стефка Симеонова изтъкна и работата с родителите на децата, както и помощта на медиаторите.
Възпитаниците на детска градина „Лилия“, където по програмата бяха изградени две площадки за игра, впечатлиха гостите с талантливите си изпълнения. Те си направиха обща снимка с децата и обещаха да споделят видяното в швейцарския парламент.
Ръководителят на проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ от страна на Община Пловдив Седжан Моллабекир припомни, че стойността му е над един милион лева, а финансирането е от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета