Легендарният саксофонист на АББА Улф Андерсън ще свири в Пловдив - plovdiv.utre.bg

Легендарният саксофонист на АББА Улф Андерсън ще свири в Пловдив

27 септември 2018, 12:48 | plovdivutre
 • Снимка:
  www.moko.bg

  Концертът е в 20 часа на Античния

 • Снимка:
  www.moko.bg

 • Снимка:
  www.moko.bg

Спектакълът гостува за първи път у нас

За да допълнят усещането за АВВА, създателите на шоуто за емблематичната група включват в състава легендарният саксофонист на шведското музикално явление - Улф Андерсън. Това прави спектакъла, който гостува за първи път у нас тази вечер в Античен театър Пловдив и на 29 септември в София - Зала 1 на НДК, уникален по рода си и максимално го доближава да оригиналното звучене на АВВА.
За участието си в Шоуто на АВВА, което са радва на внушителен световен интерес, дори и на Бродуей, Андерсън споделя: „Когато ме поканиха да стана част от този удивителен спектакъл, аз веднага приех, защото проектът е на изключително високо ниво – не само като музика, но и като цялостно преживяване за публиката“. За шоуто, което до момента има 5 пъти повече концерти от оригиналния състав на шведския феномен, саксофонистът признава още: „Можете ли да повярвате, че аз се забавлявам да участвам дори повече, отколкото със самите АВВА. А най-важното за мен е, че благодарение на това представление, след всички тези години, тяхната музика е все още жива!“.
С близо 700 концерта в 40 страни и повече от 2 000 000 продадени билети в цял свят „Шоуто на ABBA“ привлича хиляди нови почитатели на легендарната поп група. Този грандиозен успех се дължи на неподражаемото съчетание на най-модерен звук, визуални ефекти и култовото добре познато звучене на любимите на редица поколения хитове, като „Money Money Money“, „Dancing Queen“, „Mamma Mia“, „SOS“, „Waterloo“, „Knowing Me Knowing You“ и други.
Песните в „Шоуто на ABBA“ се изпълняват от шведската група „Waterloo“ и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния гений Матю Фрийман, който е работил съвместно с големи звезди като Роби Уилямс, Елвис Костело и Сър Клиф Ричард.
Пловдив - 27 септември, Античен. Начало 20:00 часа.

Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета