Пловдивската полиция организира ученическо състезание - plovdiv.utre.bg

Пловдивската полиция организира ученическо състезание

31 май 2018, 08:19 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Инициативата е на ГД "Национална полиция", осъществява се със съдействието на Община Пловдив и Регионално управление на образованието

“Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” е мотото на ученическо състезание, чийто домакин ще бъде Областната дирекция на МВР в Пловдив. То ще се проведе днес 31 май, четвъртък, от 10.00 ч. в спортната зона на Младежки център на ул. “Ясна поляна” № 18 /гребна база/. Инициативата е на Главна дирекция “Национална полиция” и е част от кампанията за превенция на правонарушения, извършени от младежи. Осъществява се с активното съдействие на Община Пловдив и Регионално управление на образованието, а наградният фонд е осигурен от Съюза на пивоварите в Република България.
Събитието има за цел да въздейства възпитателно върху подрастващите и да им покаже, че ангажирането на свободното време със спорт допринася за повишаване на тяхната дисциплина и отговорност, както и за избягване на вредното въздействие от употребата на алкохол или забранени вещества.
В състезанието са включени общо 60 деца от 4 и 5 класове на СУ “Св. Паисий Хилендарски”, СУ “Черноризец Храбър” и ОУ “Алеко Константинов” в Пловдив. Отборите ще премерят сили в три забавни игри в рамките на час. Тяхната бързина, точност и колективност ще бъдат оценявани от петчленно жури, в състава на което влизат и изявени пловдивски спортисти.
Участие в програмата ще вземат мажоретен състав и ансамбъл “Тракийска младост” от СУ “Любен Каравелов”, клуб по спортни танци “Алекс” от СУ “Черноризец Храбър” и най-малките практикуващи от клуб по бойни изкуства “Да Дао”.
За да се превърне спортното събитие в празник за всички деца, организаторите от пловдивската полиция са се подготвили с демонстрация на ползваното служебно оборудване и моторни превозни средства. Умения по обща дисциплина и изпълнение на команди ще покаже и служебно полицейско куче. Също така посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо и с противопожарен автомобил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета