Симеон идва на документална изложба на спасените евреи - plovdiv.utre.bg

Симеон идва на документална изложба на спасените евреи

30 май 2018, 13:10 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Изложбата представя неизвестни досега факти от българското участие във Втората световна война и спасяването на българските евреи

Страната на спасените евреи е името на документалната изложба, която ще бъде открита от 18.30 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.
Домакин събитието е областният управител Здравко Димитров, ще присъстват Симеон Сакскобургготски заедно със съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза, както и много други официални гости.
Изложбата представя неизвестни досега факти от българското участие във Втората световна война и спасяването на българските евреи. Тя съдържа доклади, писма, телеграми и дневници на висшия германски държавен апарат, на агентите на Гестапо в няколко държави, както и на германските дипломати в София, Букурещ и Анкара.
Всички експонати са открити в Бундесархив – Берлин, Германски политически архив – Берлин, Хесенски централен архив – Висбаден, Мемориала "Ванзее", както и архива на Ватикана.
Включени са и всички награди на българското царско семейство от световни еврейски организации.
Изложбата е дело на Израелско-български институт и Филмова студия "Време" и се реализира с подкрепата на Фонд "Култура" на Министерството на културата по повод Председателството на Съвета на Европа 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета