20 години затвор за шофьора на ТИР-а, убил двама души на магистралата до Пловдив - plovdiv.utre.bg

20 години затвор за шофьора на ТИР-а, убил двама души на магистралата до Пловдив

29 май 2018, 14:03 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тежкотоварния автомобил, участвал в произшествието, за това, че на 28.05.2018 г., на автомагистрала „Тракия”, е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на двама души, като случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343, ал.3, б. б, вр. ал.1, вр. чл. 342, ал.1 от НК.
Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.
По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.
Разследването продължава.

Етикети
пловдивМПС


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета