Спипаха над три тона нелегален алкохол на АМ Тракия - plovdiv.utre.bg

Спипаха над три тона нелегален алкохол на АМ Тракия

16 май 2018, 12:41 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Митница Пловдив

Водачът на автомобила представил копия на акцизни декларации, които в хода на разследването се установява, че са фалшиви

340 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържаха при съвместна операция служители на Митница Пловдив и Областната дирекция на МВР в града. 

На 11.05.2018 на 137-я километър на автомагистрала Тракия митническите и полицейските служители извършват проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от български гражданин, при която се установява, че в багажника на автомобила им 34 туби всяка по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на алкохол.

При извършения полеви тест се установява, че алкохолния градус на течността е 82% vol. Водачът на автомобила представил копия на акцизни декларации, които в хода на разследването се установява, че са фалшиви. Алкохолът и превозното средство, послужило за извършване на нарушението, са задържани в склад на Митница Пловдив.

По първоначални изчисления  предотвратена щета за бюджета е близо 3100 лева, представляващи дължимия за стоката акциз. В тези случаи законът предвижда глоба от двойния размер на акциза или близо 6200 лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета