Обновяват Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Куклен - plovdiv.utre.bg

Обновяват Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Куклен

13 май 2018, 18:40 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    община Куклен

Центърът се посещава от 10 деца и техните родители

Мащабен ремонт на сградата за Социална рехабилитация и интеграция в Куклен започна благотворителната организация „Каритас София“. Ремонтните дейности включени програмата са смяна на дограмата, обновяване на стените, поставяне на окачени тавани и полагане на нови подови настилки.
Центърът се посещава от 10 деца и техните родители. Той работи от декември 2017 г., откакто реализацията на тази социална грижа е възложена от община Куклен.
Екипът  на „Каритас София“ включва ръководители, логопед, социален работник, кинезитерапевт и психолог, които се грижат за деца и пълнолетни в риск от социално изключване, с увреждания или емоционално-поведенчески проблеми, както и за жертви на насилие.
Център „Каритас София“ се стреми да окаже професионална подкрепа за индивидуално развитие, поддържането и придобиването на нови способности и самостоятелност чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция. Подкрепа могат да намерят семействата на децата и пълнолетните в уязвимо положение, посещаващи местния център за рехабилитация и интеграция.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета