Остават 4 дни до крайният срок 30 април за подаване на годишната данъчна декларация - plovdiv.utre.bg

Остават 4 дни до крайният срок 30 април за подаване на годишната данъчна декларация

26 април 2018, 08:32 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Попълването на декларациите чрез електронната форма баркод пази от технически грешки

Остават 4 дни до крайния срок, 30 април за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 50 от Закон за данъците върху доходите на физическите лица. Най-лесно това може да стане по електронен път, 36 898 бр. декларации вече са подадени в ТД на НАП Пловдив, 11 097 от тях с персонален идентификационен код /ПИК/ издаван от НАП и 7 770 бр. с електронен подпис.
НАП напомня за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с баркод. Попълването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.
Годишната декларация за облагане на доходите с баркод е публикувана на интернет страницата на НАП http://nap.bg/, раздел "За гражданите" в рубрика "Документи - данъци".
Декларациите от физически лица могат да бъдат подадени по пощата или на място в определени пощенски станции, в офис на НАП или по електронен път с персонален идентификационен код /ПИК/, или с електронен подпис.

Етикети
пловдивНАП


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета