Пияната и дрогирана шофьорка, която потроши 10 коли, излезе от ареста срещу 20 000 лева - plovdiv.utre.bg

Пияната и дрогирана шофьорка, която потроши 10 коли, излезе от ареста срещу 20 000 лева

19 април 2018, 15:46 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Срещу Медарова има повдигнати три обвинения, като танцьорката може да получи до 3 години лишаване от свобода

Пловдивският районен съд не уважи искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража на Габриела Медарова и постанови тя да напусне ареста срещу гаранция от 20 000 лева.
Пред съда защитата й заяви, че 20-годишната обвиняема е пред нервен срив.
Срещу Медарова има повдигнати три обвинения, като танцьорката може да получи до 3 години лишаване от свобода.
Припомяме, че че на 15 април 2018 г., в гр. Пловдив, около 6 часа сутринта, обвиняемата Габриела М. управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години. 
Установено е, че преди да се качи на моторното превозно средство обвиняемата употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана. При движение по ул. „Македония“ в гр. Пловдив, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.
За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация.

Днес тя напуска ареста.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета