Дни на турското кино в Пловдив - plovdiv.utre.bg

Дни на турското кино в Пловдив

18 април 2018, 18:46 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Тази година, освен жителите на столицата, безплатно на фестивалните филми ще могат да се насладят и любителите на турското киноизкуство в Пловдив

До 29 април пет емблематични кино ленти на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени в рамките на фестивала „Дни на Турското кино в България“ 2018, организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р. Хасан Улусой – Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на Културата и Туризма на Република Турция
Тази година, освен жителите на столицата, безплатно на фестивалните филми ще могат да се насладят и любителите на турското киноизкуство в Пловдив, Кърджали и Бургас.
В пролетните дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции.
Премиерната прожекция в Пловдив е на 19 април от 19:00 часа в Кино Арена МОЛ Марково тепе и представя филма „Чинара“ /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.
Останалите четири заглавия са „Братко мой“ /Kardeşim Benim/, „Планината 2“ /Dağ 2/, „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ /SOMUNCU BABA Aşkin sirri/ и „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта. Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.
 „ДНИ НА ТУРСКОТО КИНО“ 2018
ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ Е БЕЗПЛАТЕН!!!
ПЛОВДИВ Кино АРЕНА МОЛ Марково тепе
19 април (четвъртък) 2018
17:00 часа Зала 5 „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/
19:00 часа Зала 5 „Чинара“ /Çinar Ağaci/
20 април (петък) 2018
17:00 часа Зала 5 „Планината 2“ /Dağ 2/
19:30 часа Зала 5 „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“/SOMUNCU BABA Aşkin sirri/
21:30 часа Зала 5 „Братко мой“ /Kardeşim Benim/
ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: тел.: 02 980 25 30Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета