РИОСВ санкционира производствен цех за нарушения на екологичното законодателство - plovdiv.utre.bg

РИОСВ санкционира производствен цех за нарушения на екологичното законодателство

16 април 2018, 15:13 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв.

Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство на перилни и почистващи препарати заради нарушения на екологичното законодателство. Експерти на екоинспекцията констатираха неправилно съхранение на химичните вещества и смеси, за които не са били представени и документи за състава им. Установено е нерегламентирано третиране и управление на отпадъците.
Срещу дружествата, извършващи дейност на адреса на въпросния цех, са предприети незабавни административно-наказателни действия. Съставени са 6 акта за установяване на нарушения по реда на Закона за опазване на околната среда, по Закона за управление на отпадъците и по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси. Предвидените санкции са в размер от 2000 до 40 000 лв. За дейността на обекта са сезирани регионалните структури на Инспекцията по труда, на Здравната инспекция и други компетентни органи.
По информация от район „Северен“ в Пловдив обектът няма издадено разрешение от техническата служба на общината за ползване и следва процедура по спиране на експлоатацията му.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета