Ден на отворени врати в Апелативния съд - plovdiv.utre.bg

Ден на отворени врати в Апелативния съд

16 април 2018, 10:14 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

На 16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и датата е обявена за професионален празник на българските юристи

Ден на отворените врати ще се проведе от 10.30 часа в зала №1 на Апелативен съд – Пловдив. Инициативата се осъществява от Апелативен, Окръжен и Районен съд – Пловдив. Поводът е Денят на българската конституция и юриста и на съдебния служител.
На 16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и датата е обявена за професионален празник на българските юристи. Тази година се навършват 20 години от възстановяването на Апелативен съд – Пловдив, което прави празника двоен.
Специални гости на магистратите ще бъдат  ученици от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, както и от Националната търговска гимназия.
Провеждането на Деня на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета