Голямата съперничка на Руми Нейкова Екатерина Карстен ще гребе на Световното в Пловдив на 46 години - plovdiv.utre.bg

Голямата съперничка на Руми Нейкова Екатерина Карстен ще гребе на Световното в Пловдив на 46 години

13 април 2018, 13:08 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

До момента Екатерина има 7 участия на най-престижния спортен форум

Живата легенда на световното гребане и една от най-големите съпернички на нашата Румяна Нейкова – Екатерина Карстен (Блрс) е подала заявка за участие в дамския скиф на шампионата на планетата за мъже и жени, който ще се проведе в Пловдив от 8 до 16 септември тази година.
Беларускинята, която е родена на 2 юни 1972 г. ще бъде на 46 години по време на надпреварата. Карстен е добре известна на българската публика заради епичното си съперничество с Нейкова. На Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. тя печели титлата след съмнителен фотофиниш, след чието разчитане е определена за шампион за сметка на българката. В Атина през 2004 г. Карстен е втора, а Руми – трета. Големият реванш за Нейкова е през 2008 г., когато печели златен олимпийски медал, а Екатерина остава с бронза.
В уникалната си състезателна кариера Карстен има две олимпийски титли, сребърен и два бронзови медала в женския скиф. Петкратна световна и двукратна европейска шампионка.

През миналата година, на 45 г. спечели сребро на скиф от Европейското първенство в Чехия.
В интервю за официалния сайт на Международната федерация по гребане (ФИСА) от края на 2017 г. тя заявява, че целта й е да гребе на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. До момента Екатерина има 7 участия на най-престижния спортен форум.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета