В Пловдив предстои пролетният етап на кампанията „Грамотни ли сме?“ - plovdiv.utre.bg

В Пловдив предстои пролетният етап на кампанията „Грамотни ли сме?“

23 март 2018, 07:57 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците

На 23.03.2018 г. ще се проведе пролетният етап за 2018 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив – отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК).

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

Състезанието ще се проведе в сградата на ЦПЛР – ОДК, бул. „Шести септември“ №193, на два етапа – сутрин и следобед в извънучебно време. След оповестяване на резултатите на най-добре представилите се участници ще бъдат раздадени награди.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета