Областна администрация – Пловдив е номинирана за наградите БАИТ - plovdiv.utre.bg

Областна администрация – Пловдив е номинирана за наградите БАИТ

23 февруари 2018, 11:53 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Наградите БАИТ за 7-ма поредна година ще отличат български компании, организации, институции, лица и екипи със значителен принос в ИКТ бранша

Информационната система „Посещаемо и безопасно училище“, която бе внедрена за първи път в Област Пловдив, е сред номинираните на тазгодишните награди за развитие на информационните и комуникационни технологии БАИТ.
Пилотният проект, изграден за Областна администрация - Пловдив и Регионално управление по образование - Пловдив, осигурява информационната база и координацията на областно и общинско ниво на действията на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
Наградите  БАИТ за 7-ма поредна година ще отличат български компании, организации, институции, лица и екипи със значителен принос в ИКТ бранша. Категориите са 11, а информационната система „Посещаемо и безопасно училище“ на Областна администрация - Пловдив е номинирана в категория Държавна администрация заедно с Висш съдебен съвет, Министерство на земеделието, храните и водите и Министерство на туризма.
В 7-мото издание на Наградите на БАИТ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Общинска администрация, StartUp компания, Значителен корпоративен ИКТ проект, Успешен български ИКТ продукт, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света, както и Награда за специален принос.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в Световен търговски център - ИНТЕРПРЕД на 27 февруари 2018 г.
Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета