Строително-монтажните дейности на Асеновградско шосе започват в началото на март - plovdiv.utre.bg

Строително-монтажните дейности на Асеновградско шосе започват в началото на март

13 февруари 2018, 14:00 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Областна Администрация Пловдив

Започва и процедура по ново задание за проектиране на разширението на старото Околовръстно шосе до магистрала Тракия

Областният управител Здравко Димитров свика поредната работна среща във връзка със следните  пътни проекти - Скоростен път Пловдив - Асеновград, заедно с прилежащите локални платна и кръгови кръстовища, Югоизточен обходен път на Пловдив /от Караулката на Пловдив до Скобелева Майка/ и Югозападния обходен път на Пловдив /старото Околовръстно шосе до магистрала Тракия/. На работната среща присъстваха председателят на УС на АПИ – инж. Дончо Атанасов, Юлиян Инджов и Паун Иванов от фирмата изпълнител на разширението на пътя Пловдив - Асеновград „ИСА – 2000“, директорът на Областно пътно управление – Пловдив - Петър Попов, кметовете на общините Асеновград - Емил Караиванов и Куклен - Мария Белчева, главният архитект на община Родопи Атанас Недевски, представители на Електроразпределение ЮГ - ЕВН, ОПУ – Пловдив, Напоителни системи – Пловдив, архитекти, проектанти и експерти.
Във връзка с разширението на пътя Пловдив-Асеновград – в момента се довършва проектирането на локалните платна и достъпа до имотите, които са покрай локалните платна и кръговите движения. Всички институции се ангажираха да приключат до края на седмицата процедурите по съгласуване проектирането на локалните платна, след което започват процедурите по ПУП. В най-скоро време ще бъде решено кой ще извърши ПУП и отчуждителите процедури на имотите, с оглед на бързината, с която е необходимо да се извърши процедирането, както и на финансовите възможности на трите общини, на чиято територия е трасето. Строително-монтажните дейности на Асеновградско шосе ще започнат в началото на март, след като приключи зимното поддържане.  Тогава ще се извърши рехабилитацията на старото трасе и отводняването на основното, с оглед на бързото му завършване.
В най-кратък срок предстои и пускането на тържната процедура за проектиране на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, както и на източния обход на Пловдив - от караулката на изхода на града до Скобелева Майка. Пътят е с дължина 5 км. В момента се прави задание за проектиране на локални платна на трасето, които в изготвения от община Пловдив проект не са били предвидени. Този обект трябва да се реализира в най-кратък срок, за може да се пренасочи големият трафик, след което ще започне и работата по разширяване на старото Околовръстно шосе.
Започва и процедура по ново задание за проектиране на разширението на старото Околовръстно шосе до магистрала Тракия, където ще се търсят съвсем нови решения, с локални платна и безконфликтно преминаване през кръстовищата. Там ще се наложат доста сложни технически решения, защото по трасето има високоволтови съоръжения и железопътна линия, която обслужва КЦМ. Целта е той също да стане в четирилентов високоскоростен път.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета