Над 300 кг контрабанден тютюн и близо 11000 къса цигари са иззети при спецоперации в страната - plovdiv.utre.bg

Над 300 кг контрабанден тютюн и близо 11000 къса цигари са иззети при спецоперации в страната

12 февруари 2018, 14:37 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    plovdivutre.bg архив

Работата по случаите продължава

Специализираните операции по противодействието на разпространение на акцизни стоки без бандерол са проведени на територията на Благоевградска, Плевенска и Хасковска област.
При проверка на къща в село Буковлък, обитавана от 50 – годишен мъж, криминалистите открили 213 чувала и две бали с раздробена жълто-кафява листна маса, с общо тегло около 300 кг. Мъжът доброволно предал тютюна, машината за раздробяване на листната маса и електронна везна. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.
Цигари и тютюн без бандерол са иззели и полицаи от Хасково и Харманли. Контрабандната стока - 4240 къса контрабандни папироси и 4,7 кг нарязан тютюн били открити при претърсване на няколко частни адреса и на лек автомобил. Тютюневите изделия са предадени с протоколи от собствениците си. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.
В хода на предприети полицейски действия на територията на Благоевград е извършена проверка в жилище, обитавано от Б.Б. /62 г./. Там униформените открили и иззели общо 6 420 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. В  търговски обект, ползван от С.Б./35 г./, били намерени още 180 къса контрабандни цигари. По случаите в Първо РУ Благоевград са заведени преписки. Докладвани са на прокурор.
Работата по случаите продължава.

Етикети
кримитютюн


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета