Стартира кампанията „Тя и той в брака“ - plovdiv.utre.bg

Стартира кампанията „Тя и той в брака“

12 февруари 2018, 13:00 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Община Пловдив

Семинарите ще се провеждат веднъж месечно в периода февруари - юли 2018г.

ОП „Радостни обреди“ започва серия от семинари  по брачно консултиране под наслов „Тя и той в брака“.

Семинарите ще се провеждат веднъж месечно в периода  февруари - юли 2018г. Всеки един ще бъде на различни теми, обхващащи семейните взаимоотношенията между мъжа и жената, какви сме ние преди и след брака, как се променяме, когато кажем „Да“, как се променя нагласата ни към заобикалящия ни свят, ролите, които играем в брака, сексуалните взаимоотношения преди и след брака и най-важният въпрос - как да бъдем щастливи и удовлетворени и да правим щастлив и партньора ни. Семинарите са изграден на основата на фамилната и интерперсонална терапия и ще включват теоретична част, практически техники и дискусия.

 „От година планирам този курс и се радвам, че най-накрая неговото време дойде. Да обичаш и да бъдеш обичан е нещо прекрасно. Любовта е магия, от която първоначално всички сме опиянени. Но в един момент ежедневието ни кара постепенно да излезем от тази магия и да започнем да си задаваме въпроси - защо ме дразнят нещата, които другия прави; това ли е човекът, в когото се влюбих. И се оказва, че нещата не са толкова прости и любовта сама по себе си не е достатъчна за един хармоничен и щастлив съвместен живот. Статистиката за 2016 г. показва, че при 2800 сключени брака в Пловдив област има 996 развода. Почти 1/3.  Надявам се, че с този курс ще помогнем на хората да са подготвени за живота „след сватбата“, поясни директорът на общинското предприятие Румяна Толова.

От ОП „Радостни обреди“ са поканили за лектори и консултанти двама от най-добрите и известни пловдивски психолози – Събка Дякова – Чехович и Стоичко Миличин.

Първият семинар на тема  „Бракът като огледало на самия себе си“ ще се проведе на 20 февруари / вторник/ от 18,00 часа в зала „Лотос“, намираща се в Дома на младоженците на ул. “Христо Г. Данов“ 34.

За записване:

Тел. 032/63 11 49

e-mail: radostniobredi@gmail.com и  на  Фейсбук страница: ОП "Радостни обреди"

Събка Дякова-Чехович е психолог с лична практика и писател. Завършила е психология във Велико Търновския Университет и множество квалификационни курсове в сферата на психоаналитичната, телесно ориентира, фамилната и др. терапии. Сертифициран фамилен терапевт. Актуално се обучава за Балинтов терапевт, член е на Българското Балинтово Общество.  Автор е на книги  с психологическа насоченост : първата ѝ книга„Фитнес за женската душа“ е издадена през 2012г. има вече три издания. Това е и име на цикъл семинари за личностно развитие и мотивация за жени, който тя води.

Най-новата ѝ книга „Любовта на разведената жена”  излиза от печат в края на 2017  и е сред най-продаваните книги в категория публицистична психология. 

Публикува психологически материали в личния си сайт www.harmonia-center.com  в социалните мрежи и други електронни издания.

Определя себе си като щастлива майка /на двама синове/, удовлетворена жена и любопитно, играещо си с живота дете.  Семинарите, които води са интерактивни, живи, завлядяващи.

Стоичко Миличин е дипломиран магистър психотерапевт в областта на индивидуалната психология. С дългогодишен опит и специализации придобити в България и в чужбина. В психотерапевтичната си дейност съчетава методи както от традиционната така и трансперсоналната психология. В работата си в „Миличин център“ обединява екип от специалисти, чийто опит и уникални авторски програми са помогнали на много хора да открият пътя към личното и семейно щастие. В индивидуалната си практика успешно работи за решаване на проблеми от различно естество – фобии, депресии, личностни и семейни кризи, използвайки техниките на Когнитивната психология, Ериксоновата хипноза, Невро лингвистичното програмиране и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета