Насищане с полицейски екипи и засилен контрол над скоростта на пътя Пловдив - Пещера - plovdiv.utre.bg

Насищане с полицейски екипи и засилен контрол над скоростта на пътя Пловдив - Пещера

10 януари 2018, 12:00 | plovdivutre.bg
  • Снимка:
    Пресцентър МВР

Целта е да се набележат конкретни мерки за подобряване безопасността на движението

Съвместното решение бе взето на проведена среща в края на миналата седмица, по инициатива на директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров. Присъстваха също и заместник-кметът на Община “Стамболийски”, кметовете на град Кричим и селата Йоаким Груево, Кадиево, Куртово Конаре, Оризари, началникът и служители на РУ – Стамболийски, инспектори  от пловдивския сектор “Пътна полиция” и представители на Областно пътно управление. По време на разговорите бяха обсъдени редица възможности за подобряване безопасността на движение и предотвратяване на тежки пътни произшествия по преминаващия през Пловдивска област участък от третокласния републикански път Пазарджик – Пещера /ІІІ-375/. 

В краткосрочен план от Областно пътно управление бе поет ангажимент за своевременно прочистване на крайпътната растителност. Готовност за насищане с полицейски екипи, засилен контрол над скоростта с помощта на мобилни видеокамери и строги санкции спрямо нарушителите бяха заявени от директора на областната дирекция на МВР.

За осъществяване на проекти в дългосрочна перспектива за евентуално изграждане на възпрепятстващи съоръжения, кръгови движения, светофарни уредби и сигнализация, бе създадена организация да стартира оглед на пътната отсечка. След задълбочен анализ на състоянието й от експертна комисия с представители на полицията, местната власт и пътно управление, ще бъдат разгледани конкретни предложения и възможности за тяхното финансиране.
Според статистика от сектор “Пътна полиция”, на територията на Община “Стамболийски” през 2017 година са регистрирани 48 пътнотранспортни произшествия с 8 загинали и 72 ранени. В сравнение с предходната 2016 година се отчита спад на катастрофите с 20 и на ранените - с 23, а броят на жертвите е запазил същата стойност.
За същия период в прилежащия участък, от 16 км до 23 км, на третокласния републикански път ІІІ-375 /Пазарджик – Пещера/ са възникнали 15 катастрофи с 7 жертви и 19 пострадали, като за 2016 година е имало 13 ПТП с 5 загинали и 20 ранени.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета